Cazul polițistului răpit: Platforma DA cere convocarea de urgență a ședinței Parlamentului

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA a cerut convocarea de urgență a ședinței Parlamentului pentru a-i audia pe ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și directorul Serviciului de Informație și Securitate, Alexandr Esaulenco, în legătură cu răpirea, miercuri 7 octombrie, a unui polițist de la Inspectoratul de Poliție din Florești de către angajați ai așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari a anunțat că a fost pregătită o moțiune simplă privind activitatea MAI dar și un proiect de hotărîre prin care se exprimă neîncrederea în directorul SIS, transmite moldova.europalibera.org.

Slusari a criticat modul în care instituțiile statului au reacționat la răpirea polițistului, menționînd că securitatea Republicii Moldova este în pericol.

Miercuri, viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a făcut demersuri către partea transnistreană pentru a cere explicații pe acest caz. „Astfel de acțiuni sînt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă”, a declarat Cristina Lesnic, potrivit comunicatului.

Totodată, subiectul a fost adus în atenția mediatorilor în formatul 5+2, Oficiul CoE în Republica Moldova și Reprezentanței ONU în Republica Moldova și va fi abordat de către delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control în ședința de săptămîna aceasta a CUC.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load