COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cazul Orizont: SIS și BMA ar putea fi audiate pînă la sfîrșitul lunii

Cazul Orizont: SIS și BMA ar putea fi audiate pînă la sfîrșitul lunii

Reprezentanții Biroului Migrație și Azil (BMA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ar putea fi audiați pînă la sfîrșitul acestei luni în cazul extrădării celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova.

Despre aceasta a declarat astăzi Deputatul Blocului ACUM Chiril Moțpan. Dînsul a mai precizat că este prea devreme de vorbit dacă este posibilă reîntoarcerea profesorilor în R. Moldova.

„Am primit un raport de la SIS, suficient încărcat cu informații. În audierile pe care ne propunem să le organizăm, sper pînă la sfîrșitul lunii, vom vorbi și despre niște nume, despre niște proceduri încălcate de instituțiile statului. Este vorba de BMA, care este abilitat cu anumite funcții de decizii și SIS. Cunosc anumite lucruri, dar nu pot acum să le dezvălui. Ne-am propus împreună cu instituțiile abilitate să analizăm în profunzime acest subiect și să răspundem cetățenilor la următoarele întrebări: cine a organizat acest lucru, motivul care a fost și cine se face vinovat de în călcarea unor drepturi ale unor cetățeni sau proceduri”, a spus parlamentarul.


Întrebat dacă vor fi întreprinse anumite măsuri ca cetățenii turci să fie reîntorși în Republica Moldova, Chiril Moțpan a declarat: „Nu pot răspunde la această întrebare și nu cred că este posibil din mai multe considerente. Acum trebuie să ne accentuăm atenția asupra faptului cum a fost posibil într-un stat democratic să se întîmple lucruri într-un fel ilegale. Vom avea un raport cu privire la acest subiect, vom invita responsabilii din instituțiile care au fost implicate și le vom cere niște răspunsuri”, a declarat deputatul.

Potrivit surselor TV8, unul dintre cei șapte cetățeni turci, expulzati din Republica Moldova în septembrie anul trecut, și-a aflat verdictul. Directorul Filialei Durlești a liceului „Orizont”, Riza Dogan, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. Verdictul final a fost pronunțat astăzi de către magistrați.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load