X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Cazul omorului de la Rîșcani: La parlament va fi organizată o ședință

11 iul. 10:40   Societate
3447 0

Luni, la ora 10:00 la Parlament va avea loc o ședință comună a Comisie Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică și a Comisia juridică, numiri şi imunităţi în cazul omorului ce a avut loc la data de 10 iulie, curent, în sectorul Rîșcani al capitalei unde a fost ucis un cetățean al Turciei, aflat în căutare internațională de Interpol.

”Acest caz este diferit prin faptul că persoana care a fost asasinată era cu antecedente penale si se afla la libertate datorită unei decizii a unui judecător. Noi am vrut să facem aceste audieri astăzi în plenul parlamentului, însă la moment au fost două persoane reținute și au nevoie de timp. Rugămintea mea este ca luni la ora 10 să aibă loc o ședință comună a Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publicăși Comisia juridică, numiri şi imunităţi iar rezultatele să fie făcute publice la următoarea ședință a parlamentului”, a declarat deputatul Lilian Carp.

La rîndul său, președintele legislativului, Igor Grosu, a cerut ca la ședință să fie chemați și reprezentanții mai multor instituții care direct sau indirect se fac responsabile de ceea ce s-a întîmplat.

”Rog să fie chemați la discuții și cei de la Procuratură, SIS, Migrație, CSM. Am o rugăminte să adresați și întrebări cîte cazuri de acest gen mai avem noi, astfel de vizitatori care tare își doresc azil în Moldova și la care etapă se află solicitările lor”, a declarat Grosu.

Reamintim că astăzi Poliția a anunțat că a identificat și audiază două persoane care au statut de suspecți, complici în cazul omorului din 10 iulie, a unui cetățean străin, în sectorul Râșcani al capitalei.


Noi.md amintește că un cetățean străin a fost omorît în sectorul Rîșcani al capitalei, de către un bărbat care a efectuat cîteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția victimei.

Ulterior, organele de drept au cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea bărbatului care a comis crima.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat pînă acum, deoarece a depus cerere de azil. Potrivit Procuraturii Generale, faptul tergiversării îndelungate a examinării cererii de azil, de la depunere pînă în prezent, a dus la imposibilitatea menținerii în stare de arest a persoanei și aplicarea unei măsuri preventive alternative, reieșind din faptul că, pe o cerere de extrădare, Codul de procedură penală prevede posibilitatea menținerii în stare de arest pînă la 180 de zile.

Despre situația creată, Procurorul General a informat și sesizat la 03.04.2024 Consiliul Superior al Magistraturii, cu descrierea detaliată a faptelor de tergiversare la examinarea în contencios administrativ. La 31.05.2024, CSM a informat Procuratura că Inspecția Judiciară a respins ca neîntemeiată adresarea Procurorului General. Decizia dată a fost contestată, iar o decizie definitivă nu există pe acest caz, precizează procuratura.

4
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав