COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Cazul fetelor bătăușe de la Ciocana: Trei tinere ar putea fi condamnate

30 mar. 10:02   Societate
1870 0

Trei tinere cu vîrstele de 14 ani vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism, după ce recent, împreună cu alte două prietene, ar fi bătut și umilit o adolescentă de 16 ani.

Cazul a avut loc în seara zilei de 5 februarie 2021, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, cînd cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele, și au umilit-o. Ulterior, imaginile video cu respectivele acțiuni care prin conținutul lor, se deosebesc printr-un cinism și obrăznicie deosebită, au fost postate pe o rețea de socializare chiar de una dintre agresoare.

Oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vîrsta de 14 ani.

Cît despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vîrsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora și persoanelor care îi înlocuiesc, a fost pornită procedură contravențională în baza art.63 alin.(2) din Codul contravențional - neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului.

Concomitent, în privința minorelor de 12 și respectiv, 13 ani, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana, pentru stabilirea unei măsurile destinate copiilor cu comportament deviant, prevăzută în Legea nr.299 din 30.11.2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.


Potrivit legislației, ”huliganismul săvîrșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de pînă la 67500 lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani, iar ”neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului” se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽