COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cazul Braguța: a fost audiat medicul de la psihiatria din Bălți

Cazul Braguța: a fost audiat medicul de la psihiatria din Bălți

O nouă ședință de judecată în dosarul lui Andrei Brăguța, decedat vara trecută în penitenciar.

Astazi a fost audiat medicul de la psihiatria din Balti care l-ar fi consultat de două ori pe Brăguța. Acesta a refuzat să facă declarații pentru presă.

Audiat ca martor la ședința de ieri, medicul de la psihiatria din Balti a povestit despre două vizite pe care le-ar fi făcut în izolator pentru a-l verifica pe Andrei Brăguța. Bărbatul a spus că ultima dată l-a găsit pe Andrei Brăguța în stare gravă, zăcînd pe podea, și a recomandat administrației penitenciarului să-l interneze.

Ruslan Lupașcu, procuror: „El a confirmat cele expuse în urmărirea penală. Tot ce putea el să facă în astfel de situații era să recomande administratiei izolatorului sa-l interneze într-o instituție medicală."


Avocații spun că acesta trebuia să-i anunțe și pe oamenii legii despre starea deținutului.

Vadim Vieru, avocat la Promo-LEX: „S-a constatat ca martorul nu a anunțat procurorul, de exemplu, despre situația din penitenciar despre starea lui Brăguța, ceea ce denotă că personalul medical nu cunoaște legea care îi obligă să raporteze astfel de cazuri.”

Avocații spun că la urmatoarea ședință va fi audiat unul dintre deținuții cu care Andrei Brăguța a stat în celulă. Polițiștii sunt invinuiti ca l-ar fi tratat inuman pe Braguta, care fusese plasat intr-o celula de unul singur.

Acolo, timp de sase zile tînărul ar fi fost lăsat să doarmă pe podeaua din beton, ceea ce a dus la îmbolnăvirea lui de pneumonie. Supectii riscă pînă la opt ani deîinchisoare. Într-un alt dosar sînt cercetați alți trei polițiști și patru deținuți. Andrei Brăguța a fost reținut în luna august pentru depățirea limitei de viteză. După zece zile de la arest, el a murit.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load