Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Caz de migrație ilegală, înregistrat la frontieră

9 ian. 17:15   Societate
2065 0

Un caz de organizare a migrației ilegale a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul ucrainean, care în cadrul controlului al trecerii frontierei de stat a solicitat azil pe teritoriul R. Moldova, notează Noi.md.

În același timp, polițiștii de frontieră au depistat în coșul de gunoi un buletin de identitate moldovenesc, care era emis pe numele străinului aflat la linia de control.

La cercetarea adițională a documentului, cu tehnica specială, a fost stabilit că buletinul conține semne vădite de falsificare. Persoana a recunoscut că îi aparține actul și ar fi fost ajutat de intermediari să-l obțină, cît și să ajungă la granița moldo-ucraineană, fără impedimente la posturile interne din Ucraina. Toate aceste servicii l-au costat 3000 de dolari.

Conform procedurilor legale, persoana a fost prezentată Inspectoratului General pentru Migrație. Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.


0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?