TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cavcaliuc, recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal

Președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, s-a prezentat, astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor Procuraturii raionului Sîngerei unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvîrșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, cînd mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul avînd nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negîndu-și vina.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sînt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sînt cercetați în libertate, avînd interdicția de a părăsi țara.


Acțiunile de urmărire penală sînt în derulare.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de pînă la 5 ani.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load