X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Căutător de aur: un bărbat făcea săpături ilegale în zona de frontieră

20 ian. 15:30   Societate
2342 1

Un bărbat, echipat cu detector de metale și cu unelte destinate săpăturilor arheologice, a fost depistat în zona de frontieră. Acesta riscă să fie cercetat penal, fiindcă nu deținea autorizație pentru activitatea dată în zone restricționate.

În data de 19 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Lipcani aflați în misiune de serviciu au observat bărbatul ce se pregătea să efectueze lucrări în siturile arheologice de pe malul rîului Prut. O perioadă, persoana a fost monitorizată, fiind văzut asupra sa un detector de metale, transmite echipa.

La fața locului, din declarațiile cetățeanului a fost stabilit că este locuitor al satului Pererîta, raionul nul Briceni, în vîrstă de 34 de ani. Tînărul nu a putut prezenta acte care confirmă legalitatea acțiunilor și aflarea acestuia în zona de frontieră. Totodată, a comunicat că nu știa despre necesitatea unei autorizații din partea autorităților naționale.


Prin urmare, uneltele au fost ridicate de către polițiștii de frontieră și depozitate în camera corpurilor delicte, pînă la elucidarea circumstanțelor, iar cetățeanul a fost amendat contravențional pentru încălcarea regulilor de regim în zona de frontieră.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?