Către Mănăstirea din Călărăşeuca, Ocnița, va fi construit un drum de acces

1 apr. 2021,, 18:14   Societate
2256 0

Lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, raionul Ocnița, sînt în plină desfășurare.

O comisie a Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a monitorizat ieri proiectul şi a constatat că acesta se desfășoară conform graficului.

Specialiști ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare pe șantierul din Călărășeuca, unde s-au întîlnit cu părțile implicate în procesul de implementare a proiectului. „S-a discutat despre un șir de aspecte tehnice de care urmează să țină cont antreprenorul responsabil de executarea lucrărilor de construcție. Pentru moment, lucrările decurg conform graficului”, indică ADR Nord.

Lucrările sînt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Acestea au început în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km. Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Pînă în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 1,51 milioane de lei. Pînă la sfîrșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei, alocați prin decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale din ianuarie 2021.


Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий