COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Catastrofa ecologică din Strășeni: Autoritățile bat pasul pe loc

Problema ecologică de la Strășeni, despre care activiștii de mediu atenționează deja de cîțiva ani, pare să nu aibă o finalitate.

Deși, autoritățile publice locale a fost obligate să achite amenzi de milioane de lei pentru că nu asigură tratarea și evacuarea apelor reziduale în modul corespunzător, iar în consecință acestea se scurg direct în rîul Bîc, deocamdată nu au fost întreprinse acțiuni concrete. Principala problemă constă în faptul că tronsonul de evacuare a apelor menajere este absolut nefuncțional, iar deșeurile se scurg direct pe cîmpuri. Amenzile aplicate administrației publice locale pentru dauna cauzată mediului înconjurător se ridică la 4 milioane de lei.

Deși, autoritățile vorbesc de cîțiva ani despre construcția unei stații de epurare în zonă, care ar rezolva în temelii problema ecologică, lucrările încă nu au început. Au mai fost și tentative de reparare a colectorului vechi, dar lucrările s-au oprit în clădirea unui complex care a fost înălțat chiar deasupra țevei colectorului.

Contactată de Noi.md, primărița orașului Strășeni, Valentina Casian, a ezitat să ne spună ce acțiuni concrete au fost întreprinse în urma aplicării amenzilor.


Activiștii de mediu au atenționat în repetate rînduri asupra problemei ecologice de la Strășeni, cauzate de deversarea apelor uzate pe cîmpuri. Acest lucru cauzează daune nu doar mediului înconjurător, dar și afectează sănătatea oamenilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load