X 
Preşedintele stiri: 3607

Casa unui bărbat din raionul Ștefan Vodă, este un muzeu de invenții bazate pe energie regenerabilă

26 feb. 12:00   Societate
2625 0

Moldova este plină oameni creativi plini de invenții. Unul dintre ele se află în satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă.

În curtea casei, Anton Port are un adevărat muzeu de invenții bazate pe energie regenerabilă. Oglinzi parabolice, moriști și chiar un teatru de vânt poți descoperi acolo. Anton Port este meșter popular, în trecut a fost profesor de matematică, iar marea sa pasiune este invenția. În curtea casei, are instalate două oglinzi parabolice și două moriști care sunt construite chiar de el, scrie studio-l.online

A realizat o oglindă parabolică de doi metri, care este calculată din timp astfel încât razele să cadă direct pe centru. Temperatura ajunge până la 1 500 °C. Astfel, apa din ceaun începe să fiarbă.

Anatol Port mai este și autorul câtorva invenții tehnice care produc energie eoliană. Cu ajutorul unei mori de vânt care este montată lângă casa acestuia, el pune în funcțiune mai multe motoare electrice. În gospodăria lui Anton Port nu se prea utilizează energia electrică, întrucât este înlocuită cu resurse alternative.


Am putea spune că această curte reprezintă un laborator de producere a energiei regenerabile. Fostul profesor mai este pasionat și de sculptat. Din acest motiv, în curtea sa veți găsi o mulțime de sculpturi interesante. Are chiar și instrumente aerofone pe care nu doar că le construiește, ci și cântă la ele.

10
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий