COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Casa Rusă din Chișinău a organizat o sărbătoare de Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității

8 iul. 17:25   Societate
1241 6

La 8 iulie, de Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității, compatrioții ruși care locuiesc în Moldova au primit medalii rusești "Pentru dragoste și fidelitate".

Evenimentul a fost organizat de Casa Rusă din Chișinău, în parteneriat cu Agenția pentru Relații Interetnice din Moldova, biserica Sf. Gheorghe din capitală și Comunitatea Rusă a Republicii Moldova

Sărbătoarea a început în mod tradițional în Biserica Sf. Gheorghe din capitală. În această zi, Biserica Ortodoxă sărbătorește Ziua Sfinților Petru și Fevronia din Muromsk. Acești sfinți au fost canonizați în 1541 și sînt venerați ca păstrători ai familiei și iubirii. De atunci, în Rusia se obișnuiește să se roage acestei perechi de sfinți pentru bunăstarea familiei și să li se ceară binecuvîntare pentru nuntă.

Preotul bisericii Sf. Gheorghe, părintele Nicolae, a ținut o slujbă în memoria Sfinților Petru și Fevronia și a felicitat cu Ziua Familiei, Dragostei și Fidelității enoriașii și cuplurile căsătorite invitate la biserica pentru a fi decorate cu medalia "Pentru Dragoste și Loialitate".

Cu cuvinte de felicitare pentru compatrioții ruși care au trăit într-o căsnicie fericită mai mult de 25 de ani, au venit conducătorul Casei Ruse la Chișinău, Andrei Muraviev, directorul Agenției pentru Relații Interetnice al Republicii Moldova, Elena Beleakova, soția Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova, Tatiana Vasnețova, și președintele Comunității ruse din Republica Moldova, Ludmila Lașcionova.


Toate cuplurile au primit cadouri memorabile și buchete de romanițe protectoare a familiei. Premianții au mulțumit călduros pentru înalta onoare și au vorbit despre valorile familiei – dragoste, fidelitate, care sunt atît de importante în viață.

La crearea unei atmosfere festive a contribuit și vremea frumoasă, aranjamentul muzical, în care au răsunat cîntece de dragoste și înghețata de la fabrica AMIR, cu care au fost serviți toți cei care au venit la biserică în acea zi. Conducătorul Casei Ruse, Andrei Muraviov, a invitat enoriașii și oaspeții Bisericii la continuarea sărbătorii în parcul "La Izvor" din capitală.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽