Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Cartuşele şi rezervele pentru ţigarete electronice vor fi marcate obligatoriu cu timbru de acciz

18 mai. 18:30   Societate
1130

Cartuşele şi rezervele pentru ţigarete electronice, inclusiv cele de unică folosință, preparatele destinate utilizării în cartuşe şi rezerve pentru ţigarete electronice, produsele din tutun și înlocuitorii din tutun vor fi marcate obligatoriu cu timbru de acciz/de consum pentru fiecare unitate în parte. Timbrul va fi aplicat direct pe pachet.

Guvernul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege care prevede această obligativitate.

Actualmente, legislația în vigoare prevede obligativitatea aplicării timbrului de acciză/de consum direct pe pachet doar la produsele din tutun. Respectiv, urmează a fi modificat Codul fiscal și cîteva acte normative, prin care se impune obligativitatea aplicării timbrului de acciz/de consum direct pe pachet la produsele menționate.

Modificările sînt necesare după ce în legea prin care a fost aprobată politica fiscală și vamală, s-a completat lista produselor accizate cu poziția tarifară ex.382499960 cartuşele şi rezervele pentru ţigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartuşe şi rezerve pentru ţigarete electronice fiind stabilite accize pentru anul 2022 în mărime de 1.957 lei/litru, iar pentru anul 2023 – 2.055 lei/litru.

Astfel, pentru asigurarea trasabilității produselor accizabile și eficientizarea administrării fiscale și vamale la introducerea pe teritoriul Republicii Moldova a produselor din tutun și a produselor conexe, proiectul prevede marcarea obligatorie a acestora cu timbru de acciz și, respectiv timbru de consum.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав