TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cartofii s-au ieftinit: Cît costă acum un kilogram

Cartofii s-au ieftinit: Cît costă acum un kilogram

Cu cîteva săptămîni în urmă, asistam la o explozie de preţuri la cartofi - unul dintre cele mai consumate alimente de către moldoveni.

Dacă la piaţă, cu cîteva zile în urmă, un kg de cartofi costa pînă la 23 de lei, în magazine acesta ajungea şi pînă la 30 de lei în cazul cartofilor noi.

Într-un filmuleţ postat pe Facebook, ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, explică de unde vine această scumpire, afirmînd, totodată, că preţul la cartofi este în continuă scădere


„Pe traseul ChișinăuNisporeni. Nu pot să rămîn indiferent văzînd prețul pe fundalul speculațiilor care sînt tot mai frecvente în media, cum că prețul la cartofi a crescut esențial. Vreau să infirm aceste speculații. La ziua de astăzi, 21 mai, ora 16:40, prețul pentru un kg de cartofi din Belarus constituie 11 lei. Colegii am mers prin piețe și rețele de comercializare unde, la fel, au constatat o scădere esențială a prețurilor la cartofi. În piețele de vînzare angro prețul unui kilogram de cartofi a scăzut la 10 lei. Nu poate fi ignorat fenomenul cartofilor noi care au apărut recent și prețul este mai mare, dar nu prea mare. Aș spune că prețul este corespunzător perioadei în care apar cartofii noi”, a mai declarat ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load