X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Cărțile electronice și audio au fost scutite de TVA

31 mar. 18:00   Societate
1638 0

Cărțile electronice și audio au fost scutite de Taxa pentru valoare adăugată (TVA).

Proiectul pentru modificarea Codului fiscal a fost aprobat în două lecturi cu 74 de voturi ale deputaților în cadrul ședinței plenare de astăzi, urmînd să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Modificările presupun scutirea de TVA a producţiei de carte electronică și audio, precum şi a publicaţiilor periodice electronice și audio, serviciilor de editare și serviciilor privind dreptul de autor şi alte drepturi conexe. În prezent Taxa pentru valoare adăugată la această producție constituie 20%.

”Există o inechitate fiscală între producția de carte pe suport de hîrtie și cea electronică și audio. Am sesizat această problemă în discuții cu mai mulți actori implicați în domeniu și am decis să venim cu un proiect care să ajusteze prevederile Codului fiscal la noile tendințe,” a explicat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Deputatul a specificat că modificările operate nu se referă și la dispozitive (telefoane, tablete, etc.), ci anume la producția de carte electronică sau audio.


În opinia deputaților, noua lege va contribui la promovarea producerii eBook-urilor și audio-Book-urilor la un preț mai accesibil, dar și va încuraja cititul, în special printre tineri.

De menționat că prevederile proiectului votat astăzi de deputați nu se răsfrîng și asupra producției cu caracter publicitar şi erotic.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав