COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Cărțile autorilor moldoveni vor fi transferate în colecțiile bibliotecilor din Belarus

13 feb. 2020,, 16:15   Societate
1570 0

Peste 40 de cărți ale autorilor moldoveni pe diverse teme, care au fost prezentate la standul Moldovei la cea de-a 27-a expoziție internațională de carte de la Minsk, vor fi transferate în fondurile bibliotecilor din Belarus.

Acest lucru a fost anunțat de ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, transmite Noi.md.

El a menționat că pe parcursul a cinci zile, la Minsk, s-a desfăşurat cea de-a 27-a expoziție internațională de carte, la care au luat parte reprezentanți din 30 de țări ale lumii.

Pentru prima dată, la standul principal au fost prezentate în comun cărți din Rusia și SUA. O caracteristică distinctivă a acestei expoziții a fost prezența unui număr mare de autori care și-au prezentat lucrările de literatură ştiinţifică, science-fiction, literatură artistică. Au fost multe cărţi pentru copii.

"Țara noastră a fost reprezentată de un stand unde au fost plasate peste 40 de cărți de autori moldoveni pe diverse teme – gastronomie, turism, industria vinului, literatura clasică și religioasă. Prin acord cu Ministerul Culturii, toate cărțile vor fi transferate către fondurile bibliotecilor din Belarus", a declarat ambasadorul Moldovei în Belarus.


Potrivit lui, la această expoziție de la Minsk a fost prezentat proiectul Bibliotecii Naționale din Belarus „Cîntul pădurilor” despre viața și lupta detașamentelor de partizani în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe teritoriul Belarusului, în care au luptat sute de moldoveni. Aceste exponate vor fi expuse în mai multe țări, iar prima țară va fi Moldova, unde expoziția se va deschide pe 21 februari, curent.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽