COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2956
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Cartea lui Gherasim Ghidirim: „Odă” Frăției Române

7 dec. 2019,, 11:00   Societate
3253 6

Astăzi, 7 decembrie 2019, a ieșit de sub tipar și a avut loc prezentarea cărții scriitorului Gherasim Ghidirim "ODĂ FRĂȚIEI ROMÂNE".

Gherasim Ghidirim (numele adevărat: Ivan Klimov) colonel în retragere, fost colaborator SIS al RM, scriitor-publicist, unul din activiștii fondatori ai mișcării Pro-Moldova.

Autorul a subliniat în repetate rînduri atît în discursurile, cît și în publicațiile sale că este stringent necesar ca întregul popor moldovenesc să cunoască adevărul istoric.

„Odă” Frăției Române (Poem satiric antiunionist) este scris pe fiecare pagină a cărții, deasupra textului.

Autorul cărții spune că „neamul moldovenilor nu e unul artificial, născut de Iosif Stalin, cum îi minciunesc dascălii unioniști pe copiii noștri în școala română. Poporul moldovenesc are bogate tradiții etno-stataliste și un tezaur spiritual (propriu național!) de o vechime la care românii au putut numai visa. Indignarea și protestele moldovenilor însă nicidecum nu ajung la urechea lor mareromânească”.


În această ordine de idei, Gherasim Ghidirim a hotărît să le trimită vecinilor de peste Prut un mesaj în versuri.

Cartea cuprinde descrierea și analiza mai multor evenimente, pînă în noiembrie 2017, cînd ambasadorului RM la Moscova, d-lui A. Neguță, i-a fost înmînată și o notă de protest a Ministerului de Externe al Rusiei în legătură „cu numeroase cazuri de interdicție neîntemeiată de către autoritățile moldovenești a întrării în țară jurnaliștilor, politologilor, delegațiilor oficiale și a unor cetățeni de rînd ai Federației Ruse.” Partea rusă consideră aceste fapte ca „acte neprietenești care contrazic buchiei Acordului dintre Federația Rusă și Republica Moldova despre prietenie și colaborare reciprocă, aduc prejudicii intereselor de bază ale țărilor și popoarelor noastre.”

Cartea o puteți găsi aici.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽