COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Cartea lui Gherasim Ghidirim: adevărul istoric despre "unirea" falsificată a Basarabiei cu România (Foto)

1 dec. 2019,, 15:30   Societate
3171 4

La începutul anului 2018 a ieșit de sub tipar și a avut loc prezentarea cărții scriitorului Gherasim Ghidirim "Unirea" și evenimentele anului 1918 din Republica Moldovenească în documentele Siguranței și Armatei Române".

Gherasim Ghidirim (numele adevărat: Ivan Klimov) colonel în retragere, fost colaborator SIS al RM, scriitor-publicist, unul din activiștii fondatori ai mișcării Pro-Moldova.

Autorul a subliniat în repetate rînduri atît în discursurile, cît și în publicațiile sale că este stringent necesar ca întregul popor moldovenesc să cunoască adevărul istoric. Doar adevăratele fapte, evenimente istorice pot scoate la lumină trecutul nostru, să ne indice greșelile și căile de a făuri un viitor luminos și sănătos în țara noastră.

În acest context, cartea autorului Gherasim Ghidirim "Unirea" și evenimentele anului 1918 din Republica Moldovenească în documentele Siguranței și Armatei Române" prezintă documentele autentice din acei ani, care au fost păstrate mai mulți ani în arhivele secretizate, care includ rapoarte ale serviciilor secrete românești.

Scriitorul-publicist expune în mod obiectiv faptele anilor 1917-1918, din perioada formării Republicii Democrate Moldovenești, demascînd adevăratele intenții ale statului român, aducînd documente veritabile despre excesele operate în perioada așa-zisei uniri și despre democrația românească impusă. Totodată, prezintă documente în original, în care reprezentanții armatei și serviciilor secrete române scriu că de fapt "unirea Basarabiei cu România este un fals"


Adevărul istoric este important, dar și mai important, astăzi, este să nu pierdem unitatea poporului nostru moldovenesc, care ne va permite să prosperăm pe viitor și să nu admitem în nici un caz, discordia și neînțelegerile în țară, căci "datorită bunei înțelegeri statele mici prosperă, iar din cauza discordiei, antagonismului pier și marile state".

La compartimentul nostru Biblioteca electronică vă propunem cartea autorului Gherasim Ghidirim - "Unirea" și evenimentele anului 1918 din Republica Moldovenească în documentele Siguranței și Armatei Române".

Cartea o puteți găsi aici.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽