Carina Țurcan, acuzată că a transmis documente secrete și Chișinăului

Carina Țurcan, acuzată că a transmis documente secrete și Chișinăului

Fosta membră a Consiliului de administrație al companiei Inter RAO Carina Țurcan este acuzată că ar fi transmis serviciilor speciale din Moldova documente secrete ce aparțineau Ministerului rus al Energeticii.

Anunțul a fost făcut de către avocatul inculpatei, Ivan Pavlov, care citează materiale ale cauzei penale, notează meduza.io. Anchetatorii susțin că, în septembrie 2015, Țurcan ar fi transmis serviciilor secrete de la Chișinău informații vizînd colaborarea externă a Rusiei în domeniul energeticii.

În cadrul Inter RAO, Țurcan era responsabilă de România, Ucraina și Moldova. În 2016, FSB a ajuns la concluzia că documentele livrate de Țurcan reprezentau secret de stat. 

Anterior, presa a scris, cu referire la surse apropiate anchetei, că Țurcan a fost filată timp de mai bine de doi ani, iar cea mai multă informație a fost acumulată din interceptarea convorbirilor ei telefonice. Operațiunea a fost în faza cea mai activă între aprilie și mai 2018. Inițial, FSB anunța că Țurcan ar fi colaborat cu serviciile secrete românești, iar informația despre existența unor scurgeri de informații a venit de la Serviciul de Spionaj Extern al Rusiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load