COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Care viză este cea mai scumpă și mai greu de obținut pentru moldoveni?

6 feb. 2020,, 08:35   Societate
3438 0

Cea mai scumpă și mai greu de obținut pentru locuitorii Moldovei este viza Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, transmite Noi.md.

Procesul de obținere a vizei britanice este unul dintre cele mai scumpe, complexe și de lungă durată după procedură, în timp ce britanicii călătoresc în Moldova de mai bine de 10 ani fără vize. Prețul minim al vizei era de 230 de euro în 2019.

De mai mult de 5 ani, pentru obținerea vizei britanice moldovenii se adresează nu la consulatul englez, ci la oficiul din Chișinău al companiei intermediare "Teleperformance". Agenția pentru vize și imigrare din Marea Britanie a însărcinat această companie să devină intermediar în procesul de revizuire a cererilor pentru viză din întreaga lume.

Însăși hotărîrea de obținere a vizei este luată în Varșovia. Rezultatul unei astfel de medieri sînt prețurile ridicate pentru viză, lipsa posibilității de a primi consultații prin telefon, precum și eliberarea vizei în ziua plecării sau chiar o zi mai tîrziu.

E de menționat faptul că din cauza serviciilor acestei companii intermediare suferă și cetățenii altor țări, în special din țările CSI.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽