COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Care specialități în universitățile din Moldova sînt în topul preferințelor

26 iul. 15:45   Societate
1824 2

În Republica Moldova sînt cei mai mulți doritori de a se înscrie în universități la specialitățile legate de drept, economie și business.

Despre acest lucru a relatat în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, fostul Ministru al Educație, Cultură și Cercetare, Corneliu Popovici, care anterior a ordonat retragerea acestor manuale de circulație, transmite Noi.md.

El a menționat că în țară există mulți studenți la aceste specialități, aproximativ 45% din numărul total de studenți. În același timp, cel mai mic număr de studenți sînt la specialitățile pedagogice, în special la anumite specialități pedagogice, de exemplu, învățători de matematică.

Corneliu Popovici a atras atenția asupra faptului că, de exemplu, la Universitatea din Iași din România, această facultate este una dintre cele mai solicitate, deoarece acolo sînt pregătiți, inclusiv, și specialiști în domeniul IT.

"La noi acest lucru se întîmplă din cauza faptului că nu există orientare în carieră, inclusiv în școli. Unii merg la universități reieșind din profesia părinților, alții din moda care există acum în societate. Mulți absolvenți aplică la universitate pur și simplu ca să obțină o diplomă", a declarat fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X