Care sînt condițiile de traversare a frontierei cu vehiculele înmatriculate în stînga Nistrului

Polițiștii de frontieră vor informa cetățenii care sînt condițiile de traversare a graniței cu vehiculele înmatriculate în stînga Nistrului. Acțiunile au loc în cadrul unei campanii de informare, care se va desfășura pînă pe 1 martie.

Șoferii automobilelor înmatriculate în stînga Nistrului trebuie să dețină certificat de înmatriculare a autovehiculului, plăcuțe de înmatriculare conform modelului (neutru) agreat, dar și permis de conducere eliberat de un stat parte la Convenția privind circulația rutieră din 1968. De asemenea, trebuie să posede autocolantul cu inscripția „MD”, plasat pe partea din spate a autovehiculului, precum și un document de asigurare auto valabil pentru țara de destinație, transmite IPN.

Poliția de Frontieră precizează că, dacă numele conducătorului auto nu este înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului ca proprietar sau utilizator, acesta trebuie să dețină, pe lîngă documentele menționate, și dovada scrisă de transmitere în folosință a autovehiculului, emisă de proprietarul acestuia și vizată notarial. Nu este necesară dovada scrisă, dacă conducătorul auto este însoțit de proprietar sau de persoana înscrisă în certificatul de înmatriculare ca utilizator.

Este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcile cu număr de înmatriculare neutru sau cu plăcile cu număr de înmatriculare eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și municipiul Bender în cazul conducătorilor de autovehicule care au domiciliu în altă localitate decît localitățile din stînga Nistrului sau municipiul Bender.

După încheierea perioadei de informare, va fi aprobată o decizie instituțională, la nivel central, în vederea stabilirii următoarelor acțiuni.

Începînd cu 15 ianuarie, urmau să intre în vigoare noi reglementări, care permiteau traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către mijloacele de transport din regiunea transnistreană, doar în condițiile deținerii plăcuțelor cu numere de înmatriculare neutre, însoțite cu semnul distinctiv al statului „MD”. Însă acestea au fost amînate, întrucît, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load