X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Care mituri cu privire la China sînt adevărate?

22 feb. 2020,, 13:00   Societate
2857 0

Există mai multe mituri legate de China și de viață din Imperiul de sub Cer, cu toate acestea, doar cîteva dintre ele sînt adevărate.

Despre aceasta a relatat Iurie Korolev, compatriotul nostru care s-a mutat din Chișinău în China acum 7 ani. El și-a împărtășit observațiile și evaluările într-un interviu acordat Nataliei Vlasova în cadrul unui proiect social despre oamenii de succes din Moldova, transmite Noi.md.

Primul mit constă în faptul că poporul chinez este foarte închis și nu-și arată emoțiile, sentimentele lor reale, ei sînt întotdeauna reținuți chiar și în comunicare și poartă măști pe față, pentru a nu comunica cu nimeni.

IuriI Korolev a menționat că acest lucru nu-i adevărat.

"În China nimeni nu poartă măști. Dar, da, noi sîntem foarte diferiți, chinezii și europenii. Locuitorii Chinei nu se grăbesc nicăieri. Obișnuiam să alerg eu, europeanul, să mă gîndesc mereu, să iau decizii, să fiu în mișcare, în China - nu, dacă vezi un om care aleargă pe străzi, probabil că i s-a întîmplat ceva serios", a spus IuriI Korolev.


"În munca lor, lipsa dorinței de a se grăbi se manifestă astfel: îi dai o sarcină, iar dedline de la angajat nu primești. El nu spune cînd o va îndeplini, promite doar să o facă. Uneori, poate dura și o săptămînă întreagă ", a menționat interlocutorul.

În același timp, el a numit adevărat al doilea mit legat de China, precum că chinezii muncesc foarte mult.

"Da. Muncesc foarte mult și se rețin la serviciu foarte des", a subliniat Iurii Korolev.

Cel de-al treilea mit în ceea ce privește China constă în faptul că locuitorii RPC se comportă uneori ciudat în comunicarea cu persoanele străine. Ei vorbesc tare, deseori pot vorbi despre tine în prezența ta și chiar te pot atinge, te ating de păr, de haine, în ciuda faptului că nu vă cunoașteți.
Potrivit interlocutorului, acest lucru este adevărat doar parțial.

"Dacă tu, fiind un străin, vei veni într-un sat chinez, atunci fii pregătit să fii filmat pe un telefon mobil, atins sau fotografiat, pentru că sătenii nu au văzut niciodată străini. Acest fenomen este normal. Chiar și la Beijing am avut un caz: o fată în metrou pur și simplu și-a scos telefonul mobil și a început să mă filmeze. Noi sîntem pentru ei exotici, și, apropo, sîntem considerați frumoși după standardele chinezești: ochi mari, buze mari, înalți, la fel ca în filmele anime", a subliniat Iuri Korolev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?