COVID-19 în MOLDOVA

Care este termenul limită de depunere/recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegeri

Care este termenul limită de depunere/recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegeri

Joi, 6 august 2020, este termenul limită de depunere/recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în localitățile unde au fost anunțate alegeri locale noi. Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, au dreptul de a fi aleși primari cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vîrsta de 25 de ani și nu au restricții de a exercita dreptul de a alege și de a fi ales.

Pînă astăzi consiliul electoral al circumscripției electorale Nucăreni, Telenești a recepționat 2 dosare, iar consiliul electoral al circumscripției electorale Tîrnova, Dondușeni – 1 dosar.


Amintim că CEC a decis desfășurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. În ambele cazuri, vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load