COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este starea de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus

Care este starea de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus

În Republica Moldova, la ora actuală, sînt înregistrate 353 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing matinal, transmite stiri.md.

Astfel, din numărul total de cazuri confirmate, 73 sînt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, Romînia, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, iar 280 sînt cu transmitere locală.

Localitățile unde au fost confirmate persoane cu transmitere locală cu COVID-19: Chişinău, Hînceşti, Soroca, Ialoveni, Ştefan Vodă, Căuşeni, Cahul, Sîngerei, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Orhei, Taraclia, Strășeni, Bălți, Rîșcani și stînga Nistrului.


Potrivit ministrei Sănătății, la Spitalul Toma Ciorbă sînt internate 125 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

"La ora actuală, avem 26 persoane internate în stare gravă și 64 cu evoluție medie, 35 în stare satisfăcătoare.

Totodată, avem spitalizați 22 copii și 11 adulți în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. 27 persoane sînt de gravitate medie, iar 6 sînt în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican avem spitalizate 15 persoane, 4 persoane gravitate medie ușoară și 11 persoane evoluție gravă.

De asemenea, la Institutul Mamei și Copilului avem internată o mamă care îngrijește de un copil mic. În cazul ei a fost făcut primul test care a arătat rezultatul negativ.

Totodată, în cadrul Spitalului MSMPS avem internate 82 persoane cu COVID-19. Dintre acestea, 31 persoane sînt de stare medie și 51 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul din Bălți sînt deja internate 16 persoane. Dintre acestea 10 sînt în stare medie și 6 cu evoluție satisfăcătoare.

La Spitalul din Căușeni, actualmente, avem 14 persoane internate, 5 cu evoluție medie și 9 cu evoluție satisfăcătoare.

La Spitalul Arhanghelul Mihail, actualmente avem internate 4 persoane, toate de gravitate medie.

De asemenea, la Spitalul Raional Cahul a fost adusă 1 persoană, iar la Maternitatea nr. 2 au fost internate 6 femei – 3 cu gravitate medie și 3 cu gravitate satisfăcătoare.

La fel, la Institutul de Medicină Urgentă sînt internate 5 persoane, care au nevoie de urgențe medico-chirurgicale", a menționat Dumbrăveanu.

Potrivit datelor oficiale, pînă în prezent,în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load