COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19

Care este starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a prezentat ultimele informații privind starea de sănătate a pacienților infectați cu Covid-19.

„Avem 231 de cazuri de infecție cu Covid-19, dintre care 58 sînt de import, și anume, Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, Romînia, Federația Rusă, Elveția, Cehia și Germania, dar și cazuri locale, 173, dintre care Chișinău-74, Hîncești- 22, Soroca-17, Ștefan Vodă-16, Ialoveni-10, Căușeni- 5, Anenii-Noi-4, Cahul- 4, Rîșcani- 3, Bălți- 2, Sîngerei-2, Cantemir, Orhei, Taraclia, Sîngerei cîte un caz. Vreau să menționez că în regiunea transnistreană avem 10 cazuri, după cum am spus, aceștia se tratează și în instituțiile din municipiul Chișinău”, a spus ministra.

Totodată, a menționat și despre starea de sănătate a pecienților.


„Nuămarul persoanelor care se tratează la Spitalul Toma Ciorbă este de 126, dintre ei, cu stare gravitate medie 91 și stare satisfăcătoare 35.La Spitalul de Boli Contagioase pentru copii sînt 14 pacienți, dintre care 5 sînt maturi, care au o stare de gravitate medie, dar și satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican avem 15 pacienți, 13 au o evoluție gravă, iar doi au o stare de gravitate medie.La Spitalul Emil Coțaga, mama are o stare satisfăcătoare. Totodată, la instituțiile ministerului Sănătății, clinica numărul unu și doi, sînt 41 de persoane care au o stare satisfăcătoare”, a mai adăugat ministra.

Viorica Dumbrăveanu a mai precizat că cele două spitale din Bălți și Cahul deja au început a primi pacienții suspecți cu Covid-19.

În contextul numărul mare de cazuri, vor fi activizate și alte spitale raionale.

„Pe parcursul săptămînii viitoare vor fi activizate și alte spitale raionale, pentru a realiza actul medical atît pentru cei suspecți cît și bolnavi cu Covid-19, pentru că concentrarea e foarte mare în Chișinău”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Ieri, au fost confirmate alte 32 de cazuri. Astfel bilanțul a ajuns la 231.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load