COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Carabinierul-ucigaș din Elizaveta ar putea să fie eliberat deja mîine

20 iul. 20:20   Societate
1603 0

Carabinierul Vitalie Tataru, care acum un an şi jumătate l-ar fi împuşcat mortal pe un tînăr din satul Elizaveta, municipiul Bălţi, ar putea fi eliberat miercuri.

Asta după ce a expirat perioada legală de 12 luni în care putea fi ţinut în arest preventiv. Decizia a fost luată în data de 6 iulie de Curtea de Apel Bălţi, care a anulat verdictul Judecătoriei Bălţi, prin care acesta a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Magistraţii au trimis dosarul la rejudecare, invocînd că în timpul examinării în prima instanţă a fost încălcată procedura prin schimbarea completului de judecată, informează Publika.

Luni, Procuratura Generală a depus la Consiliul Superior al Magistraturii opt proceduri disciplinare împotriva judecătorilor care au examinat dosarul omorului de la Elizaveta. Este vorba despre cinci magistraţi de la Judecătoria Bălţi şi doi de la Curtea de Apel Bălţi.

De asemenea, urmează să fie verificată şi legalitatea acțiunilor acuzatorilor de stat, care au instrumentat acest dosar.


Cazul tragic a avut loc la 13 ianuarie 2020 în satul Elizavetovca, municipiul Bălți.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽