X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Captură de droguri în valoare de 1 milion de lei. Poliția a destructurat un grup criminal

10 feb. 2021,, 14:42   Societate
1806 0

Cinci membri ai unei grupări criminale implicată în traficul de droguri, cu tranzitarea României și Republicii Moldova, au fost reținuți de oamenii legii.

Pe parcursul ultimelor patru luni, oamenii legii au întreprins un număr important de măsuri speciale de investigații.

În urma perchezițiilor efectuate în mijloacele de transport și domiciliile figuranților, a fost ridicată o cantitate de 8 kg de marijuana de tip hidropon, mijloace bănești în sumă de 10 mii de dolari care ar proveni din activitatea criminală desfășurată, telefoane mobile folosite la conducerea activității criminale, precum și ciorne care conțin amănunte importante cu privire la etapele infracționale și implicarea fiecărui membru al grupului criminal.

Transportatorul drogurilor și alți doi participanți au fost reținuți în flagrant. Ulterior, la interval de cîteva ore, au fost identificate și reținute alte două persoane, care, de fapt, sînt organizatorii și finanțatorii grupului criminal.

Potrivit estimărilor, drogurile ridicate ar costa pe piața neagră circa un milion de lei. Toate probele indică asupra intenției de livrare a substanțelor într-un alt stat.

Bărbații reținuți sînt cinci la număr, cu vîrste cuprinse între 25 și 43 de ani. Procurorii PCCOCS au solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a tuturor membrilor reținuți, luînd în considerare amploarea activității lor infracționale.


Instanța de judecată, însă, a admis parțial demersurile procurorilor, astfel încît trei membri au fost plasați în arest preventiv, iar alții doi – anume cei care, potrivit materialelor anchetei, sînt organizatorii și finanțatorii grupului criminal – au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii vor cotesta măsura în instanță.

Potrivit legii, persoanele vinovate riscă pînă la 15 ani privațiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?