COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6878

Capitala ar putea avea un muzeu a lui Grigore Vieru

7 sep. 09:45   Societate
1088 1

În cadrul unei ședințe la Primărie, a fost prezentată schița de proiect privind construcția muzeului „Grigore Vieru”, transmite Noi.md cu referire la curentul.md.

În muzeu vor fi expuse lucrurile poetului, va fi reprodus cabinetul de lucru al poetului și salonul pentru oaspeți. Totodată, în incinta muzeului, Primăria își propune construirea unei săli de expoziții, care va găzdui evenimente culturale.

„Schița de proiect privind restaurarea muzeului, urmează a fi supusă dezbaterilor publice, pentru consultarea opiniei societății civile și a experților referitor la conceptul elaborat.

Proiectul urmează a fi implementat cu sprijinul oferit de partenerii din Romînia, dar în acest sens avem mai multe discuții”, spune Primarul General al Capitalei, Ion Ceban.

Clădirea muzeului este amplasată la intersecția str. Alexei Mateevici și str. Mihai Eminescu și este un monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în 1995 în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽