Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Capacitatea de reacție la riscurile de dezastre va fi îmbunătățită. Ce acord a fost semnat

8 sep. 2022,, 13:04   Societate
1244 0

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI și Serviciul Hidrometeorologic de Stat au semnat astăzi, 08 septembrie 2022, un Acord de cooperare privind consolidarea capacității de reacție la riscurile de dezastre.

Documentul a fost semnat de către șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Alexandru Oprea și directorul-adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Mihail Grigoraș.

Acordul are drept scop consolidarea capacității de reacție la riscurile de dezastre prin organizarea și realizarea de activități comune privind protecția populației, teritoriului, mediului înconjurător și a proprietății, în caz de pericol sau declanșare a situațiilor de urgență și excepționale. Conform, acordului, părțile vor conlucra în baza Planului comun de acțiuni în situații de urgență sau situații excepționale condiționate de fenomene hidrometeorologice periculoase și Schemei de relaționare aferente.

Șeful IGSU, colonel Alexandru Oprea a menționat că procedura pregătită din timp în funcție de prognoza Serviciului Hidrometeorologic de Stat va oferi oportunitatea unei reacționări operative în prevenirea consecințelor situațiilor excepționale. Mai mult, va fi posibilă convocarea tuturor serviciilor competente în realizarea activităților de prevenire a riscurilor.

Părțile semnatare și-au exprimat dorința de cooperare interinstituțională și au stabilit o viziune clară de comunicare în vederea prevenirii sau diminuării pagubelor ce pot fi cauzate de dezastre, în contextul schimbărilor climatice produse la nivel global.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий