X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Canoista Daniela Cociu crede într-o medalie la JO din 2024 la Paris

8 iul. 2022,, 20:30   Societate
3381 0

Proba sportivă caiac-canoe este în plină dezvoltare în țara noastră. Un exemplu în acest sens este tandemul Daniela Cociu - Maria Olărașu, care au devenit în luna iunie campioane europene Under-23 la Belgrad. Fetele sînt pregătite de dublul campion olimpic, Victor Reneiski, iar marele obiectiv stabilit pentru sportivele noastre este o pregătire cît mai minuțioasă către Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, informează Noi.md cu referire la Sport TV8 .

Daniela Cociu, care în tandem cu coechipiera Maria Olărașu, au cucerit la finalul lunii iunie titlul european Under-23 pe distanța de 200 de metri, s-a declarat foarte mîndră de rezultat în momentul în care a urcat pe podium. La Campionatul European din Belgrad, sportivele noastre au depășit țări importante din punct de vedere al infrastructurii ca Spania, Germania sau Polonia. Daniela Cociu își dorește ca și proba caiac-canoe să dețină condiții decente pe plan intern, care ar duce la performanțe mult mai bune.

Daniela Cociu și Maria Olărașu sînt pregătite de dublul campion olimpic, Victor Reneiski, iar după participarea la Tokyo, Daniela crede că la Olimpiada de la Paris este posibil să obținem o medalie și la feminin. Acest obiectiv și-a stabilit și antrenorul belarus.

Victor Reneiski a declarat că luna august va fi una încărcată pentru canoistele noastre pentru că sînt programate turnee internaționale de anvergură, printre care și Campionatul Mondial.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?