TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Candidații la funcția de procuror general au fost testați psihologic

Candidații la funcția de procuror general au fost testați psihologic

"Aţi copiat la şcoală?" sau "Aţi minţit vreodată?". Acestea au fost doar cîteva dintre cele peste 300 de întrebări la care au răspuns cei 16 concurenţi care vor să ajungă procuror general.


Prima probă a constat în testarea psihologică şi a fost susţinută la biblioteca "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Capitală.


După ce le-a fost explicat regulamentul, candidaţii au avut la dispoziţie o oră pentru a răspunde la cele 342 de întrebări. "A fost un test uşor, normal. Întrebări uzuale din viaţa cotidiană, pe care le-am răspuns sincer", a spus Oleg Crîșmaru, candidat.


"Testul nu a avut o dificultate prea mare, sînt chestiuni generale, repetitive tocmai în ideea de a vedea dacă candidaţii sînt sinceri", a spus Serghei Perju, candidat.


"sînt întrebări provocatoare, dar eu cred că sînt mai mult sub aspect psihologic, atitudinea persoanei şi nu gîndirea logică", a spus Gheorghe Malic.


După asta, primii opt candidaţi, din cei 16 selectaţi, vor susţine proba interviului. Iar ceilalţi opt vor trebui să se prezinte la Ministerul Justiţiei în 29 octombrie.


Printre cei care vor să ocupe fotoliul de procuror general sînt şeful Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, Anatolie Istrate, avocatul lui Renato Usatîi şi al lui Gheorghe Petic, dar şi Gheorghe Malic, apărătorul fostului primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Mai rîvnesc la această funcţie fostul procuror din Autonomia Găgăuză, Alexandr Stoianoglo, dar şi expertul în politici publice Ştefan Gligor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load