X 
Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 287

Campanie națională pentru promovarea donării voluntare de sînge

25 mai. 2019,, 13:45   Societate
1775 0

„Sînge sigur pentru toți”. Cu acest generic se va desfșura în acest an campania națională pentru promovarea donării voluntare de sînge, desfășurată de ctre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui în perioada 25 mai – 25 iunie.

Campania are loc în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sînge, marcată anual pe 14 iunie.

Solicitat de IPN, Silvia Roșca, vicedirectorul CNTS, a spus că evenimentul urmărește încurajarea populației să doneze sînge pentru a fi acumulate și menținute rezervele necesare de componente sangvine. Pe perioada desfășurrii campaniei, în toate instituțiile medico-sanitare din țară vor fi organizate acțiuni de donare de sînge. Vor fi distribuite pliante informative pentru a-i motiva pe oameni să se alture campaniei, contribuind astfel la „dăruire de viață”.

Potrivit vicedirectorului CNTS, în Republica Moldova nu au fost înregistrate niciodată situații de insuficiență de componente sangvine. Rezervele sînt constante, la fel și solicitările. Populația este receptivă la toate apelurile autorităților atunci cînd pe parcursul anului sînt organizate campanii de donare de sînge.

La nivel de țară sînt peste 70 de mii de donatori, peste 90% dintre aceștia sînt donatori voluntari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий