Criza energetică stiri: 790
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Campania de reciclare a deșeurilor a fost relansată

23 noi. 2021,, 11:30   Societate
1991

Ministerul Mediului a relansat astăzi campania de colectare separată a deșeurilor din oficii, care ulterior vor fi predate pentru reciclare. Aceasta face parte din acţiunile Săptămînii Europene de Reciclare a Deșeurilor 2021, care se desfășoară la nivel european în perioada 20-28 noiembrie, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

În scopul promovării principiilor Oficiilor verzi și Întrunirilor verzi, prevenirii formării și eficientizării valorificării deșeurilor în cadrul instituțiilor publice centrale, în cadrul Ministerului Mediului va fi elaborat un ordin, care va include prevenirea, colectarea separată și predarea la reciclare a deșeurilor de hîrtie, plastic, sticlă și de echipamente electrice și electronice.

Strategia de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 prevede: promovarea şi implementarea sistemelor de colectare selectivă în toate localităţile, atît în sectorul casnic, cît şi în cel de producţie; creșterea gradului de reutilizare şi recuperare a ambalajelor cu 20 %, pînă în anul 2027.

Ministerul Mediului propune ca acest exemplu și proces să fie preluat și desfășurat în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificii, companii private, asociații obștești etc., astfel încît să sporească eficiența valorificării deșeurilor, să crească gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în domeniul dat, pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав