COVID-19 în MOLDOVA

Campania de prevenire a înecurilor continuă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă

Campania de prevenire a înecurilor continuă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă

Campania de prevenire a înecurilor în toate regiunile ţării.

Activitatea a avut loc în zilele de odihnă pe malurile lacurilor și rîurilor din localitățile Chirolovca și Balabanu, raionul Taraclia, pe plaja iazului din municipiul Cahul, dar și în localitatea Crihana Veche, UTA Găgăuzia.

Aici, angajații IGSU au instruit peste 350 de persoane privind respectarea regulilor de securitate la scăldat. Salvatorii IGSU au împărţit pliante informative, dar şi au comunicat cetățenilor despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.


Mai mult, persoanele au fost informate că scăldatul în perioada caniculară este strict interzis. În perioada estivală, oamenii sînt rugați să evite aflarea pe malurile bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar maturii sînt îndemnați să-și monitorizeze strict minorii pentru a evita aflarea acestora fără supraveghere în preajma rîurilor și lacurilor. Totodată, cetățenii au fost îndrumați la capitolul riscului de înec în stare de ebrietate, fiind menționat faptul că consumul băuturilor alcoolice înainte scăldatului este interzis.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 37 persoane printre care 4 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Campania de prevenire a înecurilor desfășurată de IGSU al MAI are drept scop reducerea accidentelor pe apă și va continua pînă la sfărșitul perioadei estivale în toate raioanele țării.

În cazul apariției unei eventuale situații de risc, oamenii sînt îndemnați să apeleze numărul unic de urgență 112.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load