TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ continuă

Campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon continuă în localitățile din țară.

În acest sens angajații IGSU merg în gospodăriile oamenilor din localitățile rurale pentru a le oferi recomandări în vederea evitării riscurilor și producerii incendiilor. Salvatorii atenționează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reșourilor defecte sau a instalațiilor improvizate. Mai mult, atenționările pompierilor sînt și la capitolul exploatării coșurilor de fum, dar și a necesității aerisirii încăperilor.

Salvatorii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopții, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea. O atenție sporită trebuie acordată minorilor. Specialiștii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu le permit celor mici să aprindă focul în sobe. Potrivit IGSU Campania de prevenire a ajuns în localități din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Drochia, Florești, Cahul, Cantemir și Taraclia.

Conform Inspectoratului de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 9025 case de locuit și instruiți peste 17 mii de oameni. Totodată specialiștii au verificat starea de funcționare a peste 4 mii sobe cu acumulare de căldură și canale de evacuare a fumului, iar în locurile publice din localitățile țării au fost afișate 1349 de materiale informative.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load