COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Camera de Comerţ şi Industrie are un nou serviciu digital

27 oct. 2021,, 07:04   Societate
1080 0

Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova, în parteneriat cu Programul SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Reforme Structurale în Moldova, a lansat astăzi serviciul digital „E-Aviz de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligației (forța majoră)”. Serviciul este cunoscut și sub denumirea de Certificat de forță majoră, care este reglementat la nivel internațional de Camera de Comerț Internațională, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Serviciul este accesibil pe pagina electronică a instituţiei camerale din ţara noastră, iar ulterior va face parte din noua platformă de servicii digitale a CCI – www.client.chamber.md.

„În ultimii doi ani, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova implementează activ strategia pentru transformarea digitală a serviciilor sale și cu suportul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova lansăm un nou serviciu. Modulul nou permite antreprenorilor să depună cereri pentru eliberarea Avizului la distanță și recepționarea acestuia în format electronic, semnat cu semnătura electronică a CCI”, a menționat Natalia Calenic, vicepreședinte al CCI.

În perioada 2020 – 2021, în adresa Camerei au parvenit peste 150 de solicitări de Avize de atestare a impedimentului justificator, dintre care un procent substanțial a fost depus de către agenții economici afectați de impactul pandemiei și de calamitățile naturale din sectorul agrar. Pînă la finele anului curent CCI, în parteneriat cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova, va lansa și modulul E-Certificat de origine.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X