TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Calendare ale integrității, oferite miniștrilor de un grup de tineri

Calendare ale integrității, oferite miniștrilor de un grup de tineri

Calendarul integrităţii pentru anul 2020, conceput de voluntarii anticorupţie, va ajunge în toate ministerele şi instituţiile subordonate acestora. Acesta conține mesaje de promovare a integrităţii şi prevenire a corupţiei.

Calendarul a fost înmînat membrilor Cabinetului de miniştri de către un grup de voluntari și este structurat astfel înc ît să acopere planurile sectoriale de acţiuni anticorupție în toate domeniile: asigurarea ordinii publice, vamă, sănătate şi asigurări obligatorii de asistenţă medicală, administrare și deetatizarea proprietății publice, protecția mediului, fiscalitate, educație, agricultură şi alimentaţie publică, achiziții publice, administrare publică locală.


Voluntarii au elaborat mesajele de promovare a integrităţii în cadrul unui atelier de lucru, iar sub îndrumarea artistului plastic Alex Buretz, au făcut şi desenele pentru calendar.

Calendarul este destinat autorităților centrale și locale, profesioniștilor din diferite domenii, dar şi publicului larg. „Sperăm că viziunea noastră asupra prevenirii corupţiei va reuşi să sensibilizeze angajaţii structurilor de stat, de competenţa cărora ţine acest aspect. Ne adorim să devenim o societate fără corupţie", a menţionat Eduard Groza, unul dintre voluntarii anticorupţie.

Grupul de voluntari anticorupţie a fost constituit în aprilie 2019, de către Centrul Naţional Anticorupţie, cu sprijinul PNUD şi întruneşte în prezent 36 de tineri şi tinere, de la liceele şi universităţile din ţară. Pe parcurs, voluntarii s-au implicat în mai multe activități de promovare a integrității. Ei au organizat sesiuni de informare, jocuri tematice, fashmob-uri prin care şi-au propus să contribuie la eradicarea practicilor ce pot genera corupţie. Totodată, voluntarii participă alături de angajaţii CNA la desfăşurarea unor activităţi de prevenire a corupţiei, cum ar fi lecţii tematice în taberele de vară pentru copii.

Calendarul integrităţii a fost elaborat în cadrul proiectului „Lupta cu corupţia prin consolidarea integrităţii în Republica Moldova", implementat de PNUD în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load