AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Călătorii nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere cînd merg în România

19 dec. 2021,, 16:31   Societate
4078 0

Începînd de luni, 20 decembrie, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată pînă acum la punctele de trecere a frontierei, deoarece toate datele se vor regăsi în formularul digital de intrare în România, numit și Formular de Localizare a Pasagerilor (PLF), care va fi obligatoriu, scrie digi24.ro.

„Începînd de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată pînă acum la punctele de trecere a frontierei, întrucît toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca pînă în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare începînd cu 20 decembrie a.c. și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începînd cu 19 decembrie pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze.

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.


Reamintim că acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate.

Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre”, arată un comunicat al Executivului.

Formularul digital de intrare în România, așa-numitul PLF, va putea fi completat online începînd de duminică, 19 decembrie, în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește. Documentul devine obligatoriu de luni, 20 decembrie. Iar cei care nu completează digital formularul de localizare a pasagerilor riscă amenzi de la două pînă la trei mii de lei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав