COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cadrele didactice din țară, în pregătiri pentru noul an școlar

Discuțiile organelor de specialitate în domeniul învățământului privind pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii continuă.

În cadrul unei ședințe la Ministerul Educației au fost discutate aspectele financiare cu privire la implementarea modelelor selectate de către școli; asigurarea instituțiilor de învățămînt cu manuale școlare, cadre didactice, personal nedidactic și auxiliar.

Ministrul Igor Șarov a menționat că Guvernul a repartizat, din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2020, mijloace financiare în bugetele locale în sumă 65, 4913 mln. de lei pentru acoperirea cheltuielilor de salarizare a angajaţilor din domeniul educaţional, în contextul pandemiei virusului COVID-19.

„Solicităm să analizați minuțios modelul selectat pentru începutul noului an de studii pentru o implementare eficientă a acestuia, reieșind din crezul nostru comun și anume asigurarea condițiilor sigure pentru sănătatea copiilor/elevilor și personalului din instituțiile de învățămînt”, a subliniat oficialul.

În context, participanții la ședință au convenit asupra expedierii în adresa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a cheltuielilor suplimentare necesare asigurării procesului educațional în noul an de studii, în funcție de modelul selectat de către școli.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load