Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Buzu, despre cazul fetei care a născut la 11 ani: Am eșuat ca sistem și ca ministru

31 ian. 08:00   Societate
5960 0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, este alarmat de numărul de cazuri de violență sexuală asupra copiilor. Potrivit lui, cazul fetei de 11 ani, care a născut, demonstrează că sistemul este eșuat. Buzu a menționat că a solicitat o anchetă internă la minister, în contextul acestui caz.

„Am eșuat în fața acestui copil”, a spus Buzu, care a subliniat că a dispus în cadrul ministerului o anchetă internă, transmite agora.md.

„Noi am fost niște lași, care aprobăm legi prin care spunem că administrația publică locală, asistentul social, polițistul, medicul o să rezolve toate problemele fără instrumente, fără resurse suplimentare și asta este o abordare lașă. [...] Este un eșec, inclusiv al meu ca și ministru, care trebuie să ne aducă cu picioarele pe pămînt”, a spus Alexei Buzu.

Ministrul a menționat că în R. Moldova sînt angajați doar 10% din minimul necesar de specialiști în protecția drepturilor copilului. Această problemă este creată de legi care au lacune, spune Buzu.

„În țară ar trebui să avem minim 300 de specialiști în protecția dreptului copilului. Noi avem 30-40 de asemena specialiști, pentru că am aprobat o lege în care spunem că, dacă administrația publică locală are resurse, poate angaja specialiști în protecția dreptului copilului. În contextul reformei Restart noi vom face investiții în acest sens”, a explicat ministrul.


Cazul la care s-a referit ministrul este cel al fetei de 11 ani care a născut. Cazul a ajuns în vizorul poliției din centrul țării. Oamenii legii au fost sesizați de reprezentanții unui centru de sănătate unde s-a adresat copila. În urma examinării medicale, medicii au constatat că minora de 11 ani este însărcinată. Ulterior, fata a născut. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru viol, comis asupra unei persoane care nu a atins vîrsta de 14 ani.

6
1
2
12
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?