Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Burlaca, despre socrul Damir: Atitudinea mea se împarte în două

27 dec. 2021,, 12:30   Societate
2487

Regizorul moldovean Roman Burlaca a fost întrebat într-un interviu recent acordat pentru canalul de YouTube al jurnalistului Dorin Galben despre relația cu socrii săi – familia Damir.

Evident că opinia publică este interesată, în special, de omul de afaceri și președintele FEA, Dorin Damir, care se află în prezent în arest preventiv, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.

Acesta a povestit că atunci cînd l-a cunoscut, a avut emoții „firești, de respect”, ca pentru tata femeii cu care vrea să întemeieze o familie. „Opinia publică, precum că acolo stă un monstru, nu este adevărată”.

„Relația cu socrii este frumoasă, omenească. La fel mama și tata au primit-o pe Gabriela. … Aveam emoții firești, de respect, ca pentru orice tată al unei femei cu care vreau să fac o familie. Opinia publică, precum că acolo stă un monstru, nu este adevărată. Ne-am dat mîna, ne-am așezat la masă, am vorbit, am mîncat. … Domnul Dorin a fost mereu atent și nu cumva să ne supere cu ceva. Foarte finuț”.

– Nu eram informat. Știam fix aceeași ce știe orice om. Știam că există omul Dorin Damir. Nu am avut anumite legături înainte de asta.
– Dorin Damir este finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc.
– Voi puteți să o suciți cum vreți. Dar Vlad Plahotniuc este în legătură directă cu Poroșenko, dar Poroșenko este prieten cu Putin. Noi putem face lanțuri din astea cîte vrei…
– Dorin Damir este acum în arest preventiv.
– Exact.
– Acolo sînt mai multe aspecte. Tu în ce măsură ai încercat să intri în esență?


Totuși, Roman Burlaca a precizat că atitudinea sa se împarte.

„Noi pe subiectul ăsta vom discuta scurt și clar. Atitudinea mea față de subiect se împarte în două. Este una de cetățean și poziție civică în care eu mizez pe o procedură și o decizie corectă a instanțelor care se ocupă de asta. Există partea a doua a monedei în care omul despre care vorbim este socrul meu și tatăl soției mele. Din perspectiva asta, eu îmi doresc lucrurile să se rezolve și să fie bine, pentru că asta ține de atmosfera în familia mea și starea psihologică a soției. Punct”.

Cît despre dacă a avut parte de critici din partea cunoscuților, acesta a dezvăluit că s-au întîmplat cîteva cazuri.

„M-am ciocnit de vreo două-trei situații penibile, care se puteau întîmpla numai în Moldova mea – opinci de lînă. Oameni care înainte erau ok și acum încearcă să mă evite, pentru că mai nou de Roma e căsătorit cu fiica omului de afaceri Dorin Damir, care cîndva era apropiat al partidului… Gabriela este supusă urît și mie îmi pare prostește tare, dar vom depăși”.

Totodată, s-a arătat indignat că, în Republica Moldova, de acuzat și de judecat, în general, sîntem primii, dar de protejat familia „nu se ocupă nimeni”.

Amintim că regizorul este căsătorit cu bloggerița Gabriela Damir, fiica lui Dorin Damir.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав