X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

Bunuri de peste 2,7 milioane de lei, confiscate în cadrul unor dosare de corupție

21 noi. 2022,, 12:16   Societate
1260 0

Bunuri de peste 2,7 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămîna trecută.

Printre acestea se numără 6 bunuri sechestrate în patru cazuri de escrocherie, evaziune fiscală, trafic de influenţă și abuz de putere printre care 4 încăperi locative și una nelocativă, dar și un mijloc de transport.

Pe lîngă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel:

Direcţia generală urmărire penală a inițiat 9 procese penale și 3 cauze penale, iar la moment, în gestiunea Direcției sunt 348 de dosare. Direcţia generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize, dintre care 2 expertize IT și 8 criminalistice. La linia național antiocorupție au fost recepționat 41 de apeluri.

În perioada de referință, o persoană a fost plasată în izolatorul CNA, alți 11 învinuiți sînt deținuți în Penitenciarul 13.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий