X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Bunuri de circa 5.2 milioane de lei, puse sub sechestru

19 sep. 2022,, 10:31   Societate
1700 0

Bunuri de aproximativ 5,2 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 13 bunuri sechestrate într-un dosar de delapidare a averii străine, printre care capital social, o construcție locativă și una nelocativă, un cont bancar, 2 încăperi locative și 2 nelocative, un mijloc de transport, 3 terenuri pentru construcții și acțiuni.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel:
· Direcţia analitică a inițiat 7 analize operaționale, alte 107 analize operaționale și strategice fiind în procedură;
· Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 17 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 de rapoarte de expertiză și 8 avize;
· În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1219 materiale;
· 59 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;
· Au fost eliberate 152 de caziere de integritate;
· Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 5 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție;
. O persoană a fost plasată în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?