Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1165

Bulgaria nu permite trecerea unui autobuz cu turiștii moldoveni din Turcia

24 iul. 2020,, 13:05   Societate
3670 1

Zeci de turiști moldoveni nu se pot întoarce acasă din Turcia prin Bulgaria, deoarece autoritățile bulgare nu permite autobuzului lor să treacă frontiera tranzit.

Despre aceasta anunță GagauzNews, menționînd că autocarul moldovenesc cu turiștii se află acum la frontiera dintre Turcia și Bulgariei. Acestuia nu I se permite tranziatrea Bulgariei, fapt ce ține de înăsprirea recentă a regulilor de trecere a frontierei Bulgariei pentru cetățenii Moldovei.

Ca rezultat, zeci de turiști moldoveni încă nu se pot întoarce acasă.

După cum a anunțat special pentru GagauzNews reprezentantul Companiei de transport Victor Sarioglo, "situația este sub control. Am anunțat Ambasada Moldovei în Bulgaria despre situația creată și acum așteptăm un răspuns de la ambasadă".

"Noaptea trecută s-a dovedit că pentru cursa noastră nu există autorizație din partea autorităților Bulgariei de a traversa frontiera. Deocamdată sîntem pe teritoriul Turciei și nu am trecut vama. Toți pasagerii autobuzului au fost plasați într-un hotel de frontieră, au primit cina și micul dejun. Hotelul este rezervat pentru noi pînă vineri la ora 12. Mai departe, așa cum am spus, așteptăm permisiunea de tranzit prin Bulgaria de la Ambasada Moldovei".


Potrivit reprezentantului companiei de transport, "Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria a fost foarte atentă și cu toată seriozitatea a abordat problema noastră. Zi și noapte menținem contactul cu personalul său prin telefon.

Dificultatea situației constă în faptul că acesta nu este singura cursă de autobuz din Turcia spre Moldova, cu care turiștii se vor întoarce acasă. Potrivit martorilor oculari, în acest moment, în stațiunile din Turcia, așteaptă decizia privind tranzitul prin Bulgaria alte zeci de autobuze cu turiști moldoveni de la diferite companii de transport.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав