TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bugetul de stat pentru 2019, rectificat de Guvern

Bugetul de stat pentru 2019, rectificat de Guvern

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru 2019. Astfel, veniturile la bugetul de stat scad cu 3,6 la sută sau cu 1,4 miliarde de lei. Cheltuielile au fost diminuate cu 1,3 miliarde de lei, iar deficitul cu - 164 de milioane de lei.


Bugetul a fost rectificat din cauza revizuirii indicatorilor macroeconomici, dar și a necesităților pentru implementarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, inițiată de guvernarea precedentă.


„Legea salarizării în sectorul bugetar ne costă cu 1,2 miliarde mai mult decît se prognoza. Aceste cifre se pot schimba pe parcursul anului”, a menționat ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.


„Am lucrat din greu ca să ne asigurăm că reluăm programul cu FMI și putem primit suportul bugetar. Ne-am asigurat că vom putea să plătim nu doar salariile și pensiile, dar și să construim drumuri, să facem reparații, pentru angajații APL etc. Toate aceste acțiuni sînt menite să readucă bugetul într-o balanță normală. Am negociat cu FMI toți parametrii bugetul. Ne gîndim cum să asigurăm un viitor copiilor noștri și să putem învesti în dezvoltare”, a adăugat ministrul Finanțelor.


Potrivit prognozelor, la sfîrșitul anului curent, soldul datoriei de stat va fi de 58 de miliarde de lei, cu 4 miliarde de lei mai puțin. Ponderea în PIB va fi de 28,1 la sută, cu 2,2 puncte procentuale mai mult.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load