Bugetul asigurărilor sociale a fost rectificat

Bugetul asigurărilor sociale a fost rectificat

În Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și la Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018 au fost efectuate modificări, notează Noi.md.

Atît veniturile, cît și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent se majorează cu 26 milioane 481,3 mii de lei și vor constitui 19 miliarde 338 milioane 999,4 mii de lei.

Majorarea cheltuielilor a fost determinată de sporirea numărului beneficiarilor de prestaţii sociale şi a mărimilor medii ale acestora. Cea mai semnificativă majorare vizează realizarea subprogramului privind protecția persoanelor în etate – peste 60 de milioane de lei. Vor crește și sumele alocate pentru protecția socială în legătură cu pierderea întreţinătorului (+3,082 milioane de lei), asistenţa socială a persoanelor cu necesităţi speciale (+17,93 milioane de lei).

Referitor la fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală, modificările propuse prevăd majorarea veniturilor și cheltuielilor fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală cu 74 milioane 300 mii de lei, pînă la 6 miliarde 733 milioane 325,2 mii de lei. Cea mai mare parte din veniturile suplimentare – 50,94 milioane de lei – va fi direcționată pentru asistenţa medicală spitalicească (cardiologie intervențională, protezare, tratament operator cataractă şi corecţia anatomică a coloanei vertebrale şi a cutiei toracice la copii).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load