Bucurie pentru moldoveni! Ce trebuie să știe cei care au de plătit amenzi

Bucurie pentru moldoveni! Ce trebuie să știe cei care au de plătit amenzi

Au intrat în vigoare prevederle care permit ca contravenientul este în drept să achite jumătate din amendă, dacă o plăteşte în cel mult trei zile lucrătoare de la data aducerii la cunoștință a deciziei de aplicare a sancțiunii contravenționale.

Astfel, persoana vinovată de comiterea unei contravenții în zilele nelucrătoare va avea la dispoziție mai mult timp pentru achitarea amenzii cu reducere (anterior era prevăzut că, pentru a beneficia de reducerea de 50% din suma contravenției aplicate, contravenientul avea la dispoziție 72 de ore din momentul stabilirii acesteia).

Modificările au fost operate reieșind din necesitatea aducerii în concordanță a formularului Procesului-verbal cu privire la contravenție cu prevederile noi ale Codului contravențional, introduse prin Legea nr. 159 privind modificarea unor acte legislative din 12 octombrie 2018. Acestea vor fi indicate și pe versoul blanchetei. 

Deși formularul procesului-verbal respectiv este modificat, blanchetele aprobate prin Ordinul nr.121 vor fi utilizate pînă la finisarea stocului existent, avînd aceeași forță juridică ca și formularul aprobat. 

Amintim că modificările incluse în Codul contravențional prin Legea nr.159 vizează și răspunderea pentru adoptarea sau neadoptarea unor decizii de către un organ colegial, posibilitatea aplicării sancțiunii mai blînde decît cea prevăzută de lege, aplicarea sancțiunilor pentru distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor proprietate comună a asociațiilor de coproprietari în condominiu etc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load