Bucureștiul va sprijini armata moldovenească. Despre ce a vorbit ministrul Apărării cu colegul său român

21 sep. 2022,, 18:45   Societate
2525 1

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc au avut întrevederi cu șeful Statului Major al Apărării al României, generalul Daniel Petrescu, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, cu ocazia desfășurării exercițiului ”Scutul de foc 2022”, transmite Moldpres.

Surse de la Ministerul Apărării au relatat ca în cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte cu privire la cooperarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, reforma sectorului de apărare din Republica Moldova, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și despre situația de securitate regională.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a apreciat sprijinul constant al Guvernului de la București pentru reformarea domeniului de apărare din ţara noastră, menţionînd că România a fost și este un partener strategic valoros pentru țara noastră.

La rîndul său, generalul Petrescu a reiterat disponibilitatea de a susține, în continuare, procesul de modernizare a Armatei Naționale conform standardelor occidentale și democratice. În acest sens, oficialul român a menționat că, împreună cu echipa de la Ministerul Apărării Naționale, va depune eforturi pentru asigurarea realizării eficiente a programelor și proiectelor cu referire la domeniul de instruire, logistic și medical, destinate pentru dezvoltarea instituției de apărare a Republicii Moldova, și va acorda susținerea necesară în cadrul organizațiilor ONU, UE și NATO.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?