X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Boris Gîlca este îngrijorat de situația de la centrala nucleară din Zaporojie

9 aug. 14:30   Societate
1469 0

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială din Capitală, Boris Gîlca, este îngrijorat de situația din regiune și mai ales de bombardamentele de la centrala din orașul Zaporojie, care se află la 740 de kilometri de țara noastră. Oficialul este indignat că Ministerul Sănătății și alte structuri competente nu anunță nimic și nu ne ghidează ce să facem în caz de dezatru nuclear, transmite realitatea.md.

Astfel, Boris Gîlca a pulicat o serie de safturi care vin de la specialiștii de la Primăria Municipiului Chișinău si Direcția Generală Asistență Medicală și Socială:

- Un spațiu închis reprezintă un prim și bun adăpost.

- Închideți toate ușile, ferestrele și canalele de aerisire.

- Opriți sistemele de ventilație (dacă există).


- Dacă va aflați în mașină, închideți geamurile, opriți sistemul de ventilație și părăsiți zona afectată.

- Scoateți-vă hainele și puneți-le în saci de plastic. Curățați-vă părul și corpul prin spălare. Această precauție va îndepărta eventuale particule de praf radioactiv.

„Ministerul Sănătății ar trebui să vină cu mai multe clarificări pe acest subiect: de unde luăm aceste pastile, dozele necesare conform vîrstei și, în general, dacă avem asemenea preparate suficiente în farmacii și depozite farmaceutice. Totodată să ne spună și cui nu sînt recomandate aceste preparate”, a mai scris Gîlca.

Compania energetică de stat ucraineană Energoatom a anunțat ieri centrala nucleară din Zaporojie a fost minat[. Energoatom a raportat sîmbătă că uzina Zaporojie a fost „grav avariată” de bombardamente.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав